Eveniment în comunităţile româneşti

1 aprilie 1941-1 aprilie 2012: 71 de ani de neuitare a masacrarii a peste 3000 de romani de catre comunistii sovietici la Fantana Alba

Eveniment în comunităţile româneşti
Imprimare PDF

1 aprilie 1941-1 aprilie 2012: 71 de ani de neuitare a masacrarii a peste 3000 de romani de catre comunistii sovietici la Fantana Alba În fiecare an la 1 aprilie la marginea pădurii de la Varniţa are loc o slujba de pomenire. Se adună multă lume – copii, tineri şi vârstnici, printre care unii din cei scăpaţi cu viaţă, copiii şi nepoţii celor căzuţi.

Citeşte mai mult...
 

Dumitru-Dorin Prunariu -”Gagarin” de Romania!

Eveniment în comunităţile româneşti
Imprimare PDF

„Dintr-un zbor cosmic te întorci mult mai stăpân pe tine, mai matur, mai apropiat de oameni şi de natură, cu o viziune mult mai globală asupra fenomenelor şi activităţilor terestre”- Dumitru Prunariu

Când spui Dumitru Prunariu, spui primul român în spațiul extraterestru. Dumitru Prunariu este un bun național al tuturor românilor, de care noi, românii, suntem foarte mândri, o valoare cu care ne fălim și ne „etalam” lumii întregi.

 Au trecut mai mult de 50 de ani, de când Iuri Gagarin s-a desprins de pe Terra și pentru 108 de minute s-a aflat în spațiul cosmic, fiind deschizătorul unei noi ere, devenind un simbol cosmic al Planetei Pământ - o victorie extraordinară a Omului. Cine ar fi crezut atunci că, Dumitru Prunariu-   carea avea doar 8 ani  și jumătate - va deveni el însuși un „Gagarin” de România, dupa 20 de ani de la ieșirea în imponderabilitate a lui Iuri Gagarin. 

 

Citeşte mai mult...
 

TAROM reintroduce zborurile către Salzburg şi oferă facilităţi la transportul echipamentelor sportive de iarnă

Eveniment în comunităţile româneşti
Imprimare PDF

TAROM reintroduce zborurile către Salzburg şi oferă facilităţi la transportul echipamentelor sportive de iarnă TAROM reia operarea zborurilor pe ruta Bucureşti – Salzburg – Bucureşti şi oferă pentru iubitorii sporturilor de iarnă transportul gratuit al unui excedent de bagaj de 23 kilograme, reprezentând echipamente de ski şi snowboard.

Compania TAROM introduce în perioada de iarnă, între 10 decembrie 2011 şi 03 martie 2012, zboruri directe între Bucureşti şi Salzburg, cu o frecvenţă de operare de un zbor pe săptămână, în fiecare sâmbătă.

Citeşte mai mult...
 

O nouă platformă de comunicare a românilor din Germania: Romaniingermania.ro

Eveniment în comunităţile româneşti
Imprimare PDF

O nouă platformă de comunicare a românilor din Germania: Romaniingermania.ro "Am plăcerea de a vă anunţa lansarea site-ului www.romaniingermania.ro. Acesta oferă o paletă largă de informaţii românilor aflaţi pe teritoriul german, precum şi celor care au inclus recent Germania în planurile lor de muncă, de studiu sau de întemeiere a unei familii" se arată într-un material de presă primit la redacţie din partea editorilor paginii.

Citeşte mai mult...
 

Primul recensământ din România după normele Eurostat. La ce ne aşteptăm

Eveniment în comunităţile româneşti
Imprimare PDF

Primul recensământ din România după normele Eurostat. La ce ne aşteptăm Al 12 le-a recensământ din istoria României va fi primul după criteriile europene. Țările UE au fost chemate anul acesta să-și numere cetățenii și să afle care pe unde sunt, ce muncesc, ce statut marital au, în ce case trăiesc, cât câștigă, ce educație au și în ce zeu cred. Bulgarii, germanii și englezii, de exemplu, au bifat deja această obligație europeană. Noi și ungurii o vom face în octombrie. Săptămâna aceasta ar trebui să înceapă campania de popularizare a evenimentului.

Citeşte mai mult...
 

Faimosul Alexandru Tomescu şi vioara Stradivarius concertează şi pentru românii din Noua Zeelandă

Eveniment în comunităţile româneşti
Imprimare PDF


Faimosul Alexandru Tomescu şi vioara Stradivarius concertează şi pentru românii din Noua Zeelandă În această toamnă va avea loc, în Auckland, Noua Zeelandă, cel mai important eveniment din istoria micuţei comunităţi româneşti. ICR Bucureşti sprijină participarea violonistului Alexandru Tomescu cu vioara Stardivarius la un recital extraordinar, “Paganini, înger sau demon”, ce va avea loc pe data de 13 Noiembrie 2011, începând cu orele 19.00, la Auckland Town Hall, Chamber Concert. Organizatorii evenimentului sunt ICR Bucureşti în parteneriat cu editorii Revistei Pagini Româneşti în Noua Zeelandă.

Citeşte mai mult...
 

Avem şi români valoroşi! Din păcate ei se afirmă şi sunt mai bine cunoscuţi în străinătate, decât în ţară - Scriitoarea Aura Imbaruş

Eveniment în comunităţile româneşti
Imprimare PDF

Avem şi români valoroşi! Din păcate ei se afirmă şi sunt mai bine cunoscuţi în străinătate, decât în ţară - Scriitoarea Aura Imbaruş Cu ocazia festivalului românesc de la Sacramento, unde au participat peste 2500 de românaşi, am avut plăcerea să mă reîntâlnesc cu o veche prietenă, Aura Imbaruş, nominalizată la Premiile Pulitzer pentru cartea sa de debut, „Out of the Transylvania Night”.

Citeşte mai mult...