Doar un sfert de milion de basarabeni au redobândit cetăţenia română

Ştiri multimedia
Imprimare PDF

Doar un sfert de milion de basarabeni au redobândit cetăţenia română Doar un sfert de milion de fosti cetateni romani si urmasi ai lor din Basarabia, Nordul Bucovinei si Tinutul Herta au redobândit cetăţenia română, în 20 de ani, conform unui studiu lansat luni de Fundaţia Soros, transmite Romanian Global News.


Scopul principal al elaborării studiului a fost de a demitiza prejudecăţile formulate la adresa României, conform cărora statul român "ar construi" peste noapte cetăţeni români, a declarat Sergiu Panainte, coordonator de programe si unul dintre autori. Pentru gestul sau reparatoriu Romania a fos criticata de lobbyul rusesc din presa europeana precum si direct de Rusia şi de fostele autorităţi comuniste prorusesti de la Chişinău.
Studiul Fundatiei Soros contine si numeroase interpretari tendentioase sau false, subliniate dealtfel corect de participantii la dezbatere. In acest context este chiar penibila interventia lui Cristian Ghinea care dand dovada ca nu a inteles nimic din ce a zis deputatul Tudor Pantaru, incearca sa rastalmaceasca corectiile pe care deputatul basarabean le aduce studiului respectiv.
Prin intermediul colegilor nostri de la www.privesc.eu, Romanian Global News preia intreaga inregistrare video a dezbaterii.

Cititi si:
Dupa ce s-a vazut cu cei 18 milioane de germani din Est in UE, Germania maraie la Romania