Interesele SUA si NATO tradate de Obama Rusiei, doar pentru a a fi reales! Romani din SUA aveti grija ce votati!

Ştiri multimedia
Imprimare PDF

Interesele SUA si NATO tradate de Obama Rusiei, doar pentru a a fi reales! Romani din SUA aveti grija ce votati! Candidatul la învestitura republicană pentru prezidenţialele americane Mitt Romney i-a reproşat lui Barack Obama, într-un editorial, că 'se pleacă în faţa Kremlinului', după un controversat schimb de replici avut cu preşedintele Dmitri Medvedev, transmite AFP.

Editorialul, intitulat 'A se pleca în faţa Kremlinului: de ce diplomaţia Obama /a microfonului deschis/ pune în pericol America', apărut datat marţi şi apărut în revista Foreign Policy, este o continuare a polemicii provocate de un schimb de replici între cei doi preşedinţi auzit datorită unui microfon rămas din greşeală deschis, transmite agerpres.ro, preluat de Romanian Global News.

În această conversaţie, Barack Obama îi cere lui Dmitri Medvedev o marjă de manevră, în special pe tema scutului antirachetă din Europa. 'Pentru mine, sunt ultimele alegeri. După ce voi fi ales, voi putea să dau dovadă de mai multă flexibilitate', a afirmat preşedintele american.

Mitt Romney şi alţi responsabili republicani au atacat imediat aceste afirmaţii.

'Flexibilitate pentru ce?', scrie Romney în editorialul său. 'Preşedintele a vorbit cu Medvedev despre apărarea antirachetă ca despre un subiect la care Kremlinul se poate aştepta la mai multă flexibilitate. Este îngrijorător', a continuat el.

'Conversaţia preşedintelui Obama cu Dmitri Medvedev pune semne de întrebare nu doar în ce priveşte politica sa faţă de Rusia, dar şi în ansamblul politicii sale externe', a adăugat Romney, dorind să ştie dacă Barack Obama ar da dovadă de aceeaşi 'flexiblitate' faţă de Iran, Cuba sau Venezuela.

Luni, Mitt Romney a calificat Rusia, în cursul unui interviu acordat postului de televiziune CNN, drept 'inamicul geopolitic numărul unu' al Statelor Unite, care 'face jocul celor mai periculoşi actori' politici de pe scena internaţională.

În replică, preşedintele Medvedev l-a sfătuit să-şi 'folosească mintea' atunci când vorbeşte despre Rusia.

În editorialul său, Romney subliniază că 'nu este o întâmplare că Medvedev îşi pierde timpul atacându-mă. Este limpede că ruşii preferă să aibă de-a face cu actualul locatar de la Casa Albă'.

Şi alţi republicani au trecut miercuri la atac.

Într-o scrisoare adresată lui Obama, speakerul republican al Camerei Reprezentanţilor, John Boehner, care până în prezent a refuzat să să alăture protestatarilor, s-a declarat şi el 'alarmat' de afirmaţiile preşedintelui. 'Ar fi necesar să explicaţi în public, în mod explicit, că nu va fi făcută ruşilor nicio concesie unilaterală, înainte sau după alegeri', a scris el.

În plus, 43 de senatori republicani i-au trimis o scrisoare preşedintelui Obama pentru a-i cere explicaţii

Iata discutia dintre Obama si Medvedev care a fost a fost surprinsă de reporterii ABC News:

 

Dim lights Embed Embed this video on your site

Obama: “Referitor la toate aceste probleme, dar în special la apărarea antirachetă, acestea pot fi rezolvate, dar este important ca el (n.r. Vladimir Putin) să-mi acorde spaţiu”.
Medvedev: “Da, înţeleg. Înţeleg mesajul dumneavoastră despre spaţiu. Spaţiul este pentru dumneavoastră…”
Obama: “Acestea sunt ultimele mele alegeri. După alegeri voi avea mai multă flexibilitate”.
Medvedev: “Înţeleg. Îi voi transmite aceste informaţii lui Vladimir”.