Dezbateri aprinse in Palatul Parlamentului in conferinta cu tema: “Solutionarea conflictului transnistrean sau transnistrizarea R. Moldova

Ştiri multimedia
Imprimare PDF

Dezbateri aprinse in Palatul Parlamentului in conferinta cu tema: “Solutionarea conflictului transnistrean sau transnistrizarea R. MoldovaComisia pentru Românii de Pretutindeni a Senatului României în parteneriat cu Centrul Român de Studii si Strategii al FNRP, Centrul Pro Marschall din R. Moldova, Centrul European de Studii în Probleme Etnice al Academiei Române si Institutul de Studii de Securitate "Dimitrie Cantemir", a organizat dezbaterea cu tema "Solutionarea conflictului transnistrean sau transnistrizarea R. Moldova?", transmite Romanian Global News.

 Dezbaterea a avut loc marti, 15 noiembrie 2011, orele 15 în sala "Constantin Stere" a Parlamentului României.
Au participat , pe lânga parlamentari si oficiali guvernamentali ca senatorul Viorel Badea, senatorul Teodor Melescanu sau secretarul de stat Eugen Tomac din România, numerosi analisti politici si jurnalisti de pe ambele maluri ale Prutului. Dan Dungaciu, fostul Prim Ministru Mircea Druc , Gen. (R)Constantin Degeratu, Andrei Covrig, Vlad Cubreacov, Radu Baltasiu, Eugen Popescu sunt câtiva dintre cei care au dezbatut tema anuntata.
Dezbaterea a starnit un viu interes si in randul corpului diplomatic acredidat la Bucuresti, ambasadele SUA, Rusiei, Spaniei, Canadei, R. Moldova, fiind prezente în sala. Reprezentantii ambasadei Rusiei intervenind chiar, in dezbateri.
Televiziuni importante ca TVR si B1 Tv au acoperit evenimentul alaturi de Radio România Actualitati, iar TVR Info a avut la orele 15.00 o emisiune dedicata dezbaterii.
Circa 11.500 de telespectatori, numarul fiind un record pentru o dezbatere, au urmarit dezbaterile in direct, online pe Privesc .eu.