O nouă platformă de comunicare a românilor din Germania: Romaniingermania.ro

Eveniment în comunităţile româneşti
Imprimare PDF

O nouă platformă de comunicare a românilor din Germania: Romaniingermania.ro "Am plăcerea de a vă anunţa lansarea site-ului www.romaniingermania.ro. Acesta oferă o paletă largă de informaţii românilor aflaţi pe teritoriul german, precum şi celor care au inclus recent Germania în planurile lor de muncă, de studiu sau de întemeiere a unei familii" se arată într-un material de presă primit la redacţie din partea editorilor paginii.

 

 
Site-ul va fi locul de întâlnire al comunitatii românilor din Germania si va oferi un jurnal informativ on-line, editat pentru cititori si cu ajutorul cititorilor. RomaninGermania.ro este un forum în care fiecare poate sa-si spuna pasul si sa-si relateze experientele germane, pentru a oferi membrilor comunitatii solutii de rezolvare a problemelor sau, dupa caz, pentru a primi sugestii din partea celor care s-au confruntat, cândva, cu astfel de probleme.
„Speram ca în aceasta comunitate virtuala vom putea gasi, cu rabdare si întelegere, puntile de comunicare între noi”, spune Gabriela Palade, redactorul sef al portalului.
„Oricine doreste, poate povesti, sub protectia anonimatului, situatiile prin care a trecut ca imigrant, poate cere pareri si sfaturi celor aflati printre germani de mai multa vreme, poate chiar de zeci de ani. Având un tablou cât mai complet al realitatii germane, fiecare va putea lua cea mai corecta decizie pentru sine.
Fie ca sunteti studenti sau doctoranzi, oameni care va câstigati prin munca pâinea zilnica în aceasta tara, români veniti prin casatorie în Germania, pensionari, intelectuali sau muncitori, cu totii va veti gasi reprezentati pe site-ul nostru.
RomaninGermania.ro îsi propune sa fie un reper în domeniul informarii corecte si prompte a diasporei românesti, adresându-va invitatia de a ne ajuta unii pe altii cu informatii cuprinzând domeniile cele mai variate – cursuri de limba, echivalarea studiilor, probleme legislative, viata comunitatilor de români, locuri de munca, educatia si cresterea copiilor, sanatate, evenimente culturale si alte lucruri utile.
Tot ceea ce are legatura cu viata în Germania îsi va gasi un loc pe site-ul nostru, daca este spus pe un ton potrivit si fara insulte. Va asteptam deci cu nerabdare comentariile, sugestiile, criticile, laudele si propunerile de subiecte pe care sa le putem dezbate împreuna” se mai arata în materialul introductiv.
Câteva dintre subiectele aflate acum pe site:
- Ce nu întelege neamtul ajuns în Carpati: restul în bomboane, lipsa autostrazilor, soferii kamikaze si WC-urile care put
- Oktoberfest: O mare de oameni într-un ocean de bere
- Reportaj: Drumul Arad-Bucuresti, cosmarul intoarcerii acasa
- Tara „Termin”, unde totul este programat, pe multe luni înainte
- Educatie germana- "Esti furios? Boxeaza aici!"
- De ce are Germania cea mai mica rata a natalitatii din Europa?
- Fericirea profunda îi "loveste" pe germani dupa 65 de ani
- Din jurnalul românului stabilit în strainatate: plutind între doua lumi
- De ce stau nemtii cu chirie?
- Cum se calculeaza întretinerea la bloc în Germania
- Senzatii tari la Hansa Park. Peste un milion de vizitatori în parcul de distractii de la Marea Baltica.
- Liberi la munca în toate tarile UE, din ianuarie 2014
- Pantofii care bucura piciorul trebuie cautati în magazinele cu blazon
Puteti prelua informatii de pe acest site, cu citarea sursei:
www.romaningermania.ro